Ingrid Fredriksson

Ingrid Fredriksson

Andra bloggar och sidor

Min blogg på blogg.se
Min blogg på ambassaden
Clarorna

Problemen är möjligheter

AllmäntPosted by Ingrid Fredriksson Sat, August 22, 2015 17:29:58

Fler är 50 miljoner människor är på flykt i världen, en flykt undan krig, svält och elände. I vårt land är vi drygt nio miljoner inkl. barn, äldre och allt fler invandrare. Det säger sig ju självt att vi inte kan ta emot alla som smugglas på dödens hav trots Grekland och Italiens dilemma. Det hjälper inte hur gärna vi än vill.

Miljarder satsas i världen på hjälpbehov. Det går att bevattna, borra efter vatten och avsalta havsvatten, det kräver bara energi. Israelerna är jätteduktiga på detta. Vi har i dag väl utvecklad solenergi, paneler över Sahara skulle teoretiskt förse hela världen med elkraft. I princip kunde hela Sahara bli beboeligt genom bevattning och egen elkraft. Med biologisk rening finge man sedan vatten till odling, så öknen kunde bli självförsörjande.

Om ny teknologi användes på bästa sätt – jag tror att många företag skulle ställa upp och sponsra en sådan lösning - och om miljarderna satsades på så sätt, kunde Sahara bli nästa tillväxtområde. Olika folkslag kunde hänvisas till skilda områden, sunni- och shiamuslimer är ju inte precis några vänner. Förr delade Migrationsverket på dessa, det gör man inte nu längre utan vi ser hur ovänskapen följer med till vårt land.

Människor skulle inte behöva överge sin nedärvda kultur och försöka bli svenskar, de flesta vill ju flytta hem till sin hembygd igen när krigen är över. Detta skulle på så sätt bli möjligt.

Detta är ett förslag till lösning på ett till synes olösligt problem. Snälla sprid detta! DELA, DELA!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.