Ingrid Fredriksson

Ingrid Fredriksson

Andra bloggar och sidor

Min blogg på blogg.se
Min blogg på ambassaden
Clarorna

Föräldraansvar och gratisdrinkar

AllmäntPosted by Ingrid Fredriksson Mon, June 29, 2015 12:34:50

Vilka oansvariga föräldrar! Lämna barnen på taket så där… Plötsligt var det ju bara två kvar på taket och de som stod och tittade ut över kanten. Nästa gång såg jag ingen alls…

Men nere i gräset, runt mamma mås var det plötsligt tre ungar! De hade frivilligt ”ramlat” ned.

Sedan förflyttade de sig undan för undan några hundra meter mot hygget och ner mot sjön. Men det går inte att leta upp dem inte. Kommer man i närheten flyger måsarna över ens huvuden. Först är det två, om det behövs förstärkning kommer tre och ibland hela släkten. Som när det är någon hök i närheten. De jagas av massor med måsar, kråkor, skator och småfåglar likaså.

Men föräldrarna utfordras fortfarande med bröd på en utvald sten. De brukar komma bägge två och få en smörgås var. Men de får bara margarin till pålägg… Pappan är litet flitigare besökare och i går flög han iväg med sin brödbit ner mot skogen vid sjön. Måsungarna får bröd till sin fisksoppa också.

Ja, det är roligt när det lyckas! För i år tror jag att häckningen varit lyckad så långt i alla fall. Vi får väl se om en månad när barnen skall vara flygfärdiga om de kommer med föräldrarna till smörgåsbordet.

Grekerna har tagit ut sina pengar, bankomaterna har sinat och bankerna har stängt… Har de höjt sin pensionsålder nu kanske? Det var väl vid 53 år förut?

Här i Sverige är ”alla” fullt upptagna av käk och gratisdrinkar i Almedalen. Allt medan börsen går ned… Och tacka katten för det!